• ’t Meubeltje - Meubelreparatie in Volendam

Deelstoffering

Deelstoffering: de oplossing voor een beschadiging of sleetse plek

Stel, u heeft een leren bank. U zit zelf graag aan de rechterkant van de bank, aan de linkerkant zit meestal niemand. De rechterkant slijt door het gebruik dus meer dan de linkerkant. Op een gegeven moment worden de sleetse plekken wel heel zichtbaar en staan in contrast met de mooiere linkerkant. Wat te doen?

Gaat u de bank wegdoen en koopt u een nieuwe? Dat is ergens wel heel zonde. Deze bank zit immers zo lekker, hij past perfect binnen de inrichting en hij was nog behoorlijk aan de prijs ook toen u hem kocht. Dat was bedoeld als investering. Niet om weg te doen bij een paar slijtplekken. Dan kiest u voor deelstoffering!

Wat is deelstoffering?

Een deelstoffering is een behandeling waarbij een deel van de bekleding van uw meubel wordt vervangen. Bijvoorbeeld omdat een deel versleten is, beschadigd is geraakt of te vies is geworden om nog schoon te maken. Deelstoffering kan bij zowel leren bekleding als meubelen met een bekleding van stof.

Hoe werkt deelstoffering?

Bij ‘t Meubeltje doen we regelmatig aan deelstoffering. We verwijderen het beschadigde of vies geworden stuk en zetten er een nieuw stuk stof of leer in. Bij een leren bank is deelstoffering eenvoudiger dan het lijkt. Vaak is er weinig verschil in nerf tussen het nieuwe en het oude leer en ook de kleur kan meestal nog goed gevonden worden. Is de juiste kleur echt niet meer vindbaar? Dan kan het leer gekleurd worden in de juiste kleur. Dat geldt ook voor stoffen bekleding. Wat we niet kunnen vinden, kunnen we maken.

U kunt bij het deelstofferen natuurlijk ook kiezen voor heel iets anders. Moeten de kussens opnieuw gestoffeerd worden omdat deze versleten zijn maar is de rest van de bank nog goed? Dan kunt u ook kiezen voor een stoffering in een heel andere kleur dan het origineel. Omdat dit beter bij uw stijl en smaak past bijvoorbeeld. Of omdat u op termijn het hele meubel in de nieuwe kleur wilt laten stofferen, maar het budget dit nog even niet toelaat. Dit werkt overigens het beste met stoffen meubelen.

Wanneer kiezen voor deelstoffering?

  • Omdat een deel van het meubel is versleten
  • Omdat er op het deel van de rugleuning waar uw hoofd tegen rust een vetvlek is ontstaan
  • Omdat er een scheur in een deel van het meubel zit, zoals in één van de zitkussens of rugkussens

Meer dan deelstoffering

Is er meer stuk dan alleen de stoffering? ‘t Meubeltje is gespecialiseerd in meubelrestauratie en meubelreparatie. Is deelstoffering geen optie en moet het hele meubel opnieuw gestoffeerd worden? Dat doen wij ook voor u! Heeft uw meubel last van houtworm? Wij gaan de diertjes voor u te lijf. U kunt dus voor het opknappen van het hele meubel bij ons terecht!

Bij ‘t Meubeltje weten we hoe belangrijk een meubel voor u kan zijn. Daarom gaan we graag met u om tafel om te kijken naar uw wensen en de mogelijkheden. U kunt een foto van het meubel en de beschadiging aan ons mailen zodat we een eerste inschatting kunnen maken van het werk. Ook mag u altijd op afspraak langs komen met het meubel of bijvoorbeeld alleen het beschadigde kussen.

Heeft u vragen over deelstoffering of wilt u advies? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail of zoek telefonisch contact. Wij helpen u graag verder!

Laat ons u informeren over de mogelijkheden:

Deelstoffering

Door heel Nederland

Deelstoffering

Vrijblijvende Offerte

Deelstoffering

Senioren Korting

Deelstoffering

Gratis halen & brengen

Ambacht, vakmanschap en liefde voor het vak is ons handelsmerk

error: Content is protected !!
Telefoon