Leerbewerking

U loopt over de rommelmarkt en plots valt uw oog op een prachtige designstoel. Op het prijskaartje staat een belachelijk laag bedrag en u schaamt zich bijna wanneer u het briefje van tien aan de verkoper geeft. Deze heeft zich waarschijnlijk verkeken op de stoel dankzij het leer, dat in deplorabele staat is. Maar u weet dat leerbewerking daarvoor uitkomst biedt. Want leerbewerking brengt een meubel weer terug naar de authentieke staat.

Leerbewerking is de oplossing voor meubelen die de moeite van het restaureren waard zijn. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de boven beschreven designstoel. Dat kan ook gelden voor de antieke oorfauteuil die u van uw tante geërfd heeft. Of de Chesterfield waar u al lekker in weg kon kruipen toen u nog een kind was. Leerbewerking is geschikt voor alle soorten leer en voor alle meubelen.

Kale plekken in leer

Als uw meubel slechts wat kleine sleetse plekken heeft kunt u dit vaak zelf oplossen met een thuisvariant van leerbewerking. Voordat u de kale plek van uw leren bank onder handen neemt moet u eerst het leer goed reinigen. Dat kan met een speciale leather cleaner, dat u met een spons op het leer aanbrengt. Daarna neemt u wat olie, zoals zonnebloemolie, sla olie of babylotion. Dat brengt u aan op een droge doek, waarmee u vervolgens goed over de kale plek op het leer wrijft. Een paar uur in laten trekken, daarna uitwrijven met een droge, schone doek, en het leer glanst weer als vanouds. Twijfelt u over de werkwijze van deze leerbewerking of laat u het liever doen door een professional? tMeubeltje maakt door middel van professionele leerbewerking uw stoel weer als nieuw.

Krassen in het leer

Een lichte kras in het leer is eenvoudig te verwijderen. Eerst poetst u de kras met een licht vochtige doek weg. Daarna richt u een haardroger op de hoogste stand op het deel van de bank waar de kras zat. Hierdoor komt het hars van het leer omhoog. Wrijf daarna nog even met een droge doek over de kras zodat het hars de kras opvult.

Gat in het leer: tijd voor leerbewerking

Het kan natuurlijk ook zijn dat de bank erger beschadigd is geraakt dan een krasje of sleetse plekken. U vraagt bijvoorbeeld uw buurman op de koffie. Hij komt binnen, ploft op de bank en trekt onmiddellijk een gezicht. Beschaamd haalt hij een schroevendraaier uit de achterzak van zijn broek. Gat in zijn broek, gat in uw leren bank. Dat kunt u niet oplossen met olie en een doek, of met leather cleaner uit een tubetje.

Leerbewerking door de professional

Dergelijke beschadigingen kunt u beter op laten lossen door een professional. Bij tMeubeltje hebben we de kennis en kunde in huis om scheuren, craquelé plekken en gaten in de leren bekleding van meubelen goed en professioneel te repareren. Is leerbewerking of repareren door de omvang van de beschadiging geen optie meer? Dan kunnen we een deel van het leer vervangen, of zelfs het hele meubel opnieuw bekleden.

Wilt u kale plekken in uw leren bank of stoel laten oplossen? Ook dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Vul het contactformulier in, stuur ons een e-mail of bel ons! Wij staan u graag met raad en daad bij. En natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht voor advies over het onderhoud van leren bekleding van uw meubel.