• ’t Meubeltje - Meubelreparatie in Volendam

Rotan Meubels Renoveren

Laat uw rotan meubels renoveren en gun ze een tweede leven!

Heeft u rotan meubelen zoals stoelen, tafels of een wiegje? Rotan is solide en kan tegen een stootje, maar ook rotan meubelen kunnen in de loop van de jaren slijten of beschadigen. Kunnen uw rotan meubelen wel een opknapbeurt gebruiken? ’t Meubeltje is gespecialiseerd in rotan meubels renoveren. Wij kunnen rotan bijkleuren, opnieuw lakken en vlechten. Wilt u uw rotan meubels opknappen, dan bent u bij ‘t Meubeltje aan het juiste adres!

Het werken met rotan of riet raakt steeds meer in onbruik omdat het arbeidsintensief is. Dit oude ambacht houden wij echter nog volop levend door het dagelijks in de praktijk te brengen!

Rotan vlechtwerk

Vlechtwerk is kwetsbaar. Of dat nu vlechtwerk van rotan of bijvoorbeeld riet of pitriet is, na intensief gebruik, invloeden van het weer of hongerige diertjes kunt u soms niet om restauratie heen als u uw meubel wilt houden. Dat kunt u het beste laten doen door een professional. Bij ’t Meubeltje zijn wij gespecialiseerd in rotan vlechten en rotan restaureren en beheersen dit oude ambacht nog tot in de puntjes. Bij ons bent u verzekerd van vakwerk met respect voor het meubel en een garantie op het geleverde werk.

Tips voor onderhoud rotan

Heeft u een rotan meubel, dan is onderhoud het halve werk om het mooi te houden.

  • Om te voorkomen dat er vuil en stof tussen de strengen komt kunt u een rotan meubel het beste regelmatig afstoffen, bijvoorbeeld met een microvezeldoekje of een vochtige doek.
  • Zit er toch vuil tussen de strengen en verbindingen, verwijder dit dan met een zachte borstel of tandenborstel. Gebruik nooit een harde borstel en wrijf niet te hard, anders kan de laklaag op het rotan beschadigen.
  • Begint de laklaag te slijten, dan kunt u er voor kiezen een nieuwe laklaag aan te brengen. Verwijder eerst stof en vuil met een borstel, ontvet het rotan met een sopje en laat alles goed drogen. Daarna kunt u blanke buitenlak of bootlak gebruiken. Gebruik geen lak uit een spuitbus, dat is te dun. Lak uit een potje en een kwast met zachte haren geeft het beste resultaat.

Is de laklaag op sommige plaatsen gesleten? Op die plekken kan rotan uitdrogen als u het te lang onbedekt laat. Het is dus belangrijk tijdig uw rotan meubel te laten opknappen. Daarmee voorkomt u dat het meubel ernstiger schade oploopt en er wellicht zelfs delen vervangen moeten worden.

Wilt u uw rotan meubel renoveren of heel goed schoonmaken maar ziet u het niet zitten dit zelf te doen of vraagt het om het werk van een gespecialiseerd bedrijf? ’t Meubeltje kan uw rotan meubel renoveren zodat hij er weer uitziet als nieuw!

Offerte op maat

Wilt u uw rotan meubel laten restaureren door een professional? U kunt altijd op afspraak met uw meubel langs komen. Wij bekijken het meubel, geven u advies en maken een inschatting van de kosten van het werk. U kunt ook altijd een foto van het meubel sturen via de e-mail, dan maken we op basis daarvan een inschatting van de kosten en hoe lang wij er mee bezig denken te zijn. Heeft u vragen? Mail of bel ons gerust!

Laat ons u informeren over de mogelijkheden:

’t Meubeltje - Meubelreparatie in Volendam

Door heel Nederland

Vrijblijvende Offerte

Senioren Korting

Gratis halen & brengen

Ambacht, vakmanschap en liefde voor het vak is ons handelsmerk

error: Content is protected !!
Telefoon