• ’t Meubeltje - Meubelreparatie in Volendam

Spuitwerk meubels

Meubel spuiten voor een nieuwe glans

Stel, u heeft een leuk kastje gezien bij de kringloop. Precies wat u al tijden zocht. Maar de kleur… die is het nèt niet. Toch besluit u het mee te nemen. Of u heeft een stoeltje van uw grootmoeder gekregen. Leuk meubeltje, maar de kleur is veel te donker om in uw interieur te passen. In beide gevallen helemaal geen punt. U laat het meubel spuiten!

Een meubel spuiten is een eenvoudige en slimme manier om een oud(er) meubel een nieuw jasje te geven of terug te brengen naar de authentieke uitstraling. U kunt een meubel zelf spuiten als u handig bent en de materialen en ruimte heeft. Maar voor het beste resultaat kunt u het beter uitbesteden aan een professioneel bedrijf.

Waarom een meubel spuiten?

U kunt een meubel laten spuiten omdat de kleur niet past bij uw smaak of uw interieur, maar u het meubel wel graag in de kamer wilt hebben. Een meubel spuiten zorgt er voor dat het de kleur krijgt die u graag wilt. Maar het kan ook zijn dat een meubel in de loop van de tijd zijn originele kleur verloren is, bijvoorbeeld onder invloed van zonlicht. Met spuiten brengt u de authentieke kleur terug op het meubel.

‘t Meubeltje kan meubels spuiten in alle gewenste kleuren en structuren. Van klassiek tot modern en eigenzinnig, wij passen ons (waar mogelijk) aan op uw wensen. Wij weten dankzij jarenlange ervaring precies welke methode het beste bij welke houtsoort past, hoe we ieder meubel moeten (voor)behandelen en hoe we om moeten gaan met ribbeltjes, randjes en houtsnijwerk.

Volledig laten opknappen

Wilt u het meubel helemaal opknappen? Wij kunnen het uiteraard voor u spuiten. ‘t Meubeltje is echter ook gespecialiseerd in meubel restauratie en meubelmaken. Heeft het meubel een beschadiging zoals een deukje, krasje of zelfs een afgebroken hoek? Wij lossen het voor u op! Moet het slot vervangen worden of is de sleutel zoek? Wij zorgen voor een nieuwe sleutel of een nieuw slot. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring met het stofferen of deelstofferen van meubelen. Wilt u het meubel helemaal onder handen laten nemen, dan gaan we graag met u om de tafel om uw wensen en de mogelijkheden door te nemen.

Hoe werkt een meubel laten spuiten?

Eerst wordt een meubel (indien mogelijk) uit elkaar gehaald. De losse onderdelen worden grondig schoongemaakt en ontvet om er voor te zorgen dat de verf goed hecht. Is een meubel eerder overgeverfd? Dan wordt die verflaag verwijderd.

Na het schoonmaken wordt het oppervlak geschuurd. Daarmee wordt het oppervlak wat ruwer gemaakt, wat beter is voor de hechting van de verf. Na het schuren wordt alles met een vochtige doek afgenomen om schuurstof te verwijderen. Daarna wordt het meubel in de grondverf gezet met behulp van een verfpistool of verfspuitbus. Als de grondverf droog is wordt het oppervlak nog een keer licht opgeschuurd en opnieuw met een vochtige doek ontdaan van schuurstof. Ten slotte wordt het meubel in de juiste kleur gespoten met een verfspuitbus of verfpistool. Eventueel kan nog een tweede laag worden aangebracht als de eerste laag droog is. Of we kunnen het meubel lakken voor een nog mooier resultaat.

Wil u uw meubel laten spuiten? ‘t Meubeltje staat voor u klaar! U kunt een foto van het meubel aan ons mailen zodat we een inschatting kunnen maken van het werk. Ook mag u op afspraak met het meubel langskomen zodat we het kunnen beoordelen en een offerte kunnen opstellen. Heeft u een vraag over meubels spuiten, wilt u advies of meer informatie? Wij zijn bereikbaar via het contactformulier, via e-mail en telefonisch.

Laat ons u informeren over de mogelijkheden:

Spuitwerk meubels

Door heel Nederland

Spuitwerk meubels

Vrijblijvende Offerte

Spuitwerk meubels

Senioren Korting

Spuitwerk meubels

Gratis halen & brengen

Ambacht, vakmanschap en liefde voor het vak is ons handelsmerk

error: Content is protected !!
Telefoon