Meubels laten vullen

U kunt niet zelf de bekleding loshalen, er wat schuim in drukken en alles weer dicht nieten. Een meubel laten vullen is het werk van een vakman. Bij tMeubeltje kunnen we u adviseren welke vulling het beste gebruikt kan worden. Misschien had de oude vulling wel nadelen, zoals snel inzakken, en kunt u beter kiezen voor een ander soort vulling. Of wellicht zijn uw eisen en wensen in de loop van de tijd veranderd. Heeft u bijvoorbeeld vaak last van uw rug, dan kunt u beter niet kiezen voor een heel zachte vulling. Geef dat ook gerust aan, dan houden wij hier rekening mee bij ons advies.

Waarom uw meubel laten vullen

  • Omdat het scheelt in de kosten. Een nieuwe stoel maar vooral een nieuwe bank kan best prijzig zijn. Laat u het meubel vullen, dan heeft u er weer jaren plezier van met een aanzienlijk lager prijskaartje.
  • Omdat u geen afstand kan doen van uw meubel. Een stoel of bank is een belangrijk onderdeel van het interieur, en soms is het moeilijk daar een passende vervanger voor te vinden. Een meubel laten vullen geeft het een tweede leven.
  • Omdat het een erfstuk is dat later weer doorgegeven wordt aan de kinderen.

Rugleuning laten vullen

Zijn ook de kussens van de bank niet meer helemaal naar wens? Dan vullen wij die ook. Wij raden wel aan eerst de zitting te laten vullen, zodat u een goed idee heeft van het nieuwe zitcomfort van het meubel. Daarna kunt u bepalen of en hoe u de kussens wilt laten vullen.

Laten opvullen voor nieuw zitcomfort

Hij zit zo fijn, die oude bank. Maar u zit ook steeds meer ìn de bank in plaats van er op. Tot het punt dat het oncomfortabel wordt en u bijna niet meer uit de bank kan komen als u op wilt staan. Dan is het tijd voor een nieuwe vulling van de kussens. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw bank. Ook stoelen kunnen na verloop van tijd wat inzakken. Omdat de vulling aan kwaliteit verliest. Of misschien zitten er veren in, die in de loop van de jaren hun rek een beetje zijn kwijtgeraakt. Of misschien hebben ze ineens iets te veel rek, en schiet één van de veren tegen – of erger, door – de bekleding.

 

Nieuwe singelbanden

Antieke meubelen hebben vaak een vulling van veren op singelbanden. Deze veren kunnen hun veerkracht verliezen door het vele gebruik, of wellicht heeft het meubel langere tijd ongebruikt op zolder of in de kelder gestaan waardoor de veren zijn gaan roesten. Daarnaast kunnen de singelbanden onder de stoel (of bank) na verloop van tijd doorzakken, waardoor het meubelen een diepere zit krijgt. Bovendien lijkt het niet heel mooi wanneer de strakke lijn van de onderkant van een meubel wordt vertekend door doorgezakte singels.

 

Meubelreparatie

Is de bekleding door het inzakken beschadigd geraakt of kan uw meubel anderszins wel een opknapbeurt gebruiken? tMeubeltje kan naast het vullen van meubels ook meubelreparaties- en restauraties en leerbewerking uitvoeren.

Wilt u uw meubel laten vullen? tMeubeltje staat voor u klaar! U kunt een foto aan ons mailen zodat wij een inschatting kunnen maken van het werk, of u mag op afspraak langskomen met het meubel. Vul ook gerust het contactformulier in of neem telefonisch contact op als u advies wilt over vulling van meubelen of meer wilt weten over onze werkwijze!