Vuil en vlekjes

Kleine vlekjes en vuiltjes zijn prima zelf schoon te maken. Stofzuigen van de stoffen bekleding en het afnemen van een leren bank behoren waarschijnlijk ook tot de wekelijkse bezigheden. Op die manier blijft een meubel fris en voor het oog schoon. Maar onzichtbaar kan er vuil in een meubel trekken, bijvoorbeeld in de naden. En soms gebeurd er een ongelukje, waardoor er een zeer in het oog springende vlek ontstaat. Een meubelreiniger in een spuitbus kopen is dan geen oplossing meer. Bovendien loopt u dan de kans dat u de vlek alleen maar groter maakt. En een plaid over de bank gooien is eigenlijk ook niet de bedoeling.

Professioneel reinigen

Bij tMeubeltje weten we hoe we de verschillende stoffen moeten verzorgen. Een meubel reinigen bij ons is dus altijd de beste oplossing bij oppervlakkige vlekken en vuil dat diep in het meubel getrokken is. Wij voeren een diepgaande reiniging uit die niet alleen de vlekken uit de stof haalt, maar ook eventuele ziekmakers, minuscuul ongedierte en andere onhygiënische elementen uit uw meubel haalt.

Meubel reinigen voor een schoon en fris meubel

U heeft net een nieuwe bank. Op de tweede dag besluit u op de bank te eten, en hop, daar gaat een stukje rode biet, zo van het bord op de bank. Meteen ziet u het vocht in de bekleding trekken en er zit een roze vlek in de stof die u er niet meer uit krijgt. Of het bezoek biedt aan de koffie wel even in te schenken, struikelt over de hond en de inhoud van de koffiekan gaat over de stoelzitting. Ineens heeft u een bruine zitting in plaats van een witte.

Dan kunt u zelf uw meubel reinigen, of dit laten doen door een professioneel bedrijf. Welke van de twee u kiest hangt af van het soort en grootte van de vlek.

Einde aan de rooklucht

Tweedehands bank gekocht die naar rook ruikt of een meubel geërfd dat ontzettend naar rook ruikt? Of wellicht bent u gestopt met roken en ruikt u nu overal rooklucht. Ook dat lossen we op! We verwijderen de ‘derdehands’ rook en zorgen er voor dat het meubel weer zo schoon en fris is alsof hij net uit de fabriek komt.

Meubel reinigen met loog

Er zijn ook andere vormen van ‘vlekken’ op een meubel. Wanneer deze een nieuw kleurtje heeft gekregen bijvoorbeeld. Of wanneer het meubel te vaak is behandeld met een te donkere meubelwas. Niet elk meubel heeft na het verloop van de jaren zijn eigen ‘jasje’ nog. Sommige houtsoorten zijn gevoeliger voor verkleuring dan andere, soms worden meubelen zelfs overgeverfd. En niet altijd lijkt dat ‘jasje’ mooi. Dan helpt alleen een zeer diepe ‘reiniging’ van een meubel door het te logen. Door middel van logen krijgt het meubel zijn oorspronkelijke kleur weer terug.

Bij logen wordt het betreffende meubel in een bad met loog gezet. Loog bestaat uit een aantal chemische middelen. Die weken de verf los of zorgen er voor dat de verf eenvoudig verwijderd kan worden nadat het meubel is opgedroogd.

Logen kunt u het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Loog is een chemisch middel dat gevaarlijk is voor huid en ogen. Bovendien moet u een oud bad hebben dat groot genoeg is om een meubel of (als het meubel uit elkaar kan) delen van het meubel in te leggen. Bovendien weet een professioneel bedrijf welke houtsoorten wel in een loogbad kunnen, en welke niet.

Wilt u meer informatie over meubels logen of wilt u uw meubels laten logen? Bij tMeubeltje staan wij voor u klaar met raad en daad! Neem snel contact op via het contactformulier, via e-mail of telefonisch en wij helpen u deskundig verder.