Antiek restauratie is de oplossing!

Antieke meubelen zijn weer helemaal in. Ze hebben nog vaak een plekje in de huiskamer of keuken en worden veelvuldig gebruikt. U bent er zuinig op, zorgt voor goed onderhoud en alles wordt keurig schoongemaakt als het stoffig of vies wordt. Toch kan het zijn dat er iets stuk gaat. Door een ongelukje. Een kras in het tafelblad of een deurtje dat uit zijn hengsels wordt getrokken bijvoorbeeld. En soms gewoon door gebruik. Want wat gebruikt wordt is aan slijtage onderhevig.

Gooit u het meubel dan weg en koopt u een andere? Nieuwe meubelen kosten veel geld, weggooien is een belasting voor het milieu en grondstoffen worden steeds schaarser. Bovendien bent u vaak best gehecht aan dat fraaie antieke meubel, zit het lekker of heeft u er mooie herinneringen aan. Dan ligt de oplossing in antiek restauratie!

Antiek restauratie kan bij uiteenlopende zaken toegepast worden. Onderstaand een aantal momenten waarop antiek restauratie uitkomst biedt.

 

Antiek restauratie is een vak apart

Het lijkt zo eenvoudig, een deukje in een kastje wegwerken met een tubetje houtvulmiddel. Als u daar geen of weinig ervaring mee heeft eindigt het vaak met spijt en weggegooide tijd. Antiek restauratie kunt u beter uit laten voeren door een vakman. Hij heeft de kennis en alle materialen in huis om de restauratie snel, vakkundig en vrijwel onzichtbaar uit te voeren.

Is uw meubel ook toe aan een restauratie? tMeubeltje staat voor u klaar! U kunt een foto van het antieke meubel mailen of op afspraak met het meubel langskomen. Wij bekijken het meubel, stellen een offerte op leggen u de werkwijze uit. Wij zijn gespecialiseerd in antiek restauratie, meubelstoffering en leerherstel. Wilt u advies over een antiek restauratie of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, via e-mail of telefonisch.

Bij een doorgezakte zitting

Zitcomfort is het belangrijkste van een bank of een stoel. Maar na verloop van tijd ‘zakt’ de zitting in. Omdat de vering niet meer is zoals hij was op de dag dat hij de meubelfabriek verliet of omdat de singels helemaal uitgerekt zijn bijvoorbeeld. Nieuwe veren (vaak in combinatie met nieuwe singels) of een nieuwe vulling zijn dan de oplossing.

Bij versleten leer

Leer vertoont na verloop van tijd slijtplekken, ook als u het goed onderhoudt. Of er kan onverhoopt een scheur in komen. Antiek restauratie omvat ook leerherstel. Het is goedkoper – en authentieker – dan het hele meubel opnieuw laten bekleden, en kwalitatief net zo goed en duurzaam.

Bij houtreparatie

Zit er een kras in één van uw antieke houten meubelen en is dat niet meer weg te poetsen met onderhoudsmiddel, of is er onverhoopt tegen aan gestoten en zit er nu een deuk in het hout? Dat is (in bijna alle gevallen) ook op te lossen! Dat wordt gedaan door (bijvoorbeeld) het vullen en egaliseren van het hout. Het meubel ziet er dan weer uit als (bijna) nieuw!

Bij een vastzittend slot of slot zonder sleutel

Ook het vervangen van sloten valt onder antiek restauratie. Er kan een ‘nieuwe’ sleutel gezocht worden bij een slot dat niet meer open wil. Of het slot kan verwijderd en gerepareerd worden of vervangen door een nieuw slot.

Bij versleten stoffering of stoffering met een gat

Oeps, daar ging het kopje koffie, en wat zuigt dat stof het vocht snel op! Een koffievlek krijgt u niet of nauwelijks uit het stof. Brandgaten zijn ook heel zichtbaar. Heeft u een kat die op een onbewaakt moment de nagels in de bank zet, of een hond die graag op de leuning kauwt? Of wellicht is de stoffering gewoon versleten door het vele gebruik. Antiek restauratie in de vorm van (her)stoffering is de oplossing! Dat kan met authentiek ogende stoffering, maar u kunt ook kiezen voor een modernere stof.